Sunday, January 2, 2011

SARANG SARANG SARANG!!

waaaa... terpaksa gak update nie dalam keadaan mengantuk. Blog nie dah berhabuk ni. Sibuklah seminggu ni. Pergi KL anta barang kat umah sewa. Pastu jenjalan and shopping ngan ibu and adik2. Pastu tolong ibu wat slide dia lagi. Pada sebelah pagi pulak sibuk bercucuk tanam. Saja-saja je nak rase macam mane perasaan bahagia apabila pokok yang kita tanam tu tumbuh. hehe. Macam nenek-nenek kat kampung pulak. Tadi pulak tengok Magika. Wajib gak tengok sebab ahad dah nak balek maktab. Sedihnyeeeer. Terpaksa ucapkan selamat tinggal pada astro, pada bantal busuk, pada katil and pada CUTIE kucing yang comel. Sekarang nie pulak baru dapat nak update. hehe padahal dipenuhi dengan aktiviti entah apa-apa.


ni blom lg senarai brg makanan. brg makanan je dh 1 beg blek kampung


Sekarang nie saya dah jatuh cinta pada lagu band F.T Island. Mesti anda tertanya-tanya sape F.T Island kan? F.T Island tu band boy korea. Kalau sesape yang mengikuti drama He's Beautiful kat 8tv mesti kenal. Kenal tak lelaki yang sengal-sengal nama Jeremy dalam drama tu? Hensemkan dia. Leh cairkan hati gadis-gadis melayu yang memang fanatik gila kat korea la. Walaupun Jeremy (tatau nama sebenar dia apa) tu hensem and kiut tapi CHANSUNG  tetap yang terbaik la. Cubalah dengar lagu F.T Island tajuk LOVE LOVE LOVE (SARANG SARANG SARANG). Memang jatuh cinta lah. Tak sangka Jeremy yang sengal tu nyanyi.

nie part lirik dia yang saya tujukan wat MR. R:


annyeong nae sarang sarang sarang
jalgayo nae sarang sarang sarang
chaoreuneun naye nunmuri
onmomeul jeokshyeodo
ijeneun good bye good bye good bye
nareul tteona budi haenbokhae
han-georeumm han-georeum
niga meoreojinda


Ngeee~ Mr. R cari sendiri ea terjemahan dia dalam bahasa melayu. Saya tau yang part 'sarang sarang sarang' tu je. Buat pembaca semua jangan lupa download and dengar lagu tu tau. Tujukan wat anda semua. hehehe





nilah band FT Island tu... 


nie CHANSUNG saya dari band 2PM... hehe gurau je... jgn mrh



SELAMAT TAUN BARU BUAT SEMUA AND SELAMAT MULAKAN SEM BARU YANG MEMENATKAN BAGI YANG MASIH BELAJAR!! SARANGHAEYO!!!



7 comments :

김민아 ( 미미 ) said...

saya pun suka lagu love love love nie. minat group korea :D

farhanaDr said...

Lee Hong Ki memang terbaek.. Heehee.. ;)

FT Island pun da best.. Penah dengar lagu lama FT Island tajuk dia Love Sick? Yang tu pn best.. :)

IFA Athirah said...

sy minat taecyon!!! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

miss lolly a.k.a luvfareda said...

adek saye gilewwwwwwwwwwww korea. ishk.

miss blossom said...

farhana: lee hong kin memang comel
ifa: hehe taecyon dah berpunye
miss lolly: satu famili aii mnat korea...ngee

kiwi said...

uwaaaaa..ske jeremy oppa ^^

miss blossom said...

kiwi: hehe...sore dia mmng superb