Saturday, April 16, 2011

BUKAK BISNES KAN BESTTTT~~

Tukar template blog pun boleh penat. Seharian duduk depan cik lappy lari pukul 10 pagi sampai 8 malam. Siap ada 'break iklan' pergi masak, tidur dan sebagainya. Akhirnya, berjaya juga ku temui template yang sesuai. Atau bak kata Indonesia----> yang cocok. Tapi still rasa tak puas hati. Entahlah kenapa. Tapi rasanya yang dulu lagi cute +  nice. Yang ni rasa biasa-biasa je. Tapi tak pelah. Nanti jadi cam tadi lagi. Gara-gara nak tukar template and bagi blog nampak comel, habis hilang c-box ku. Macam mana nak pergi balas balek lawatan orang ni. Adoyai. Nanti lau sape-sape nak suruh wat lawatan balas, tolong tinggalkan jejak kat c-box balek ea. Mintak maaf sangat-sangat. Pastu page element pulak jadi tunggang langgang. Aiyoo. Kena wat baru sume benda tu. Tapi blog still sama je. Heee tapi it's okey. Nanti carik lagi. Nak guna template yang letak code tu je. Tapi tak menjadi. Tak tahu nak guna macam mana. Ada sape-sape leh ajar tak? Tolong buat tutorial. Tak tahulahhh. 

Sejak akhir-akhir nie, asyik terfikir-fikir macam mana nak dapat duit yang banyak. Biasalah kan saya nie materialistik + mata duitan sikit. Haha. Ramai tau yang tak percaya saya nak bukak bisnes. Adik sendiri pun cakap "akak aku buang tebiat". Tapi rasa seronok tau wat benda alah nie. Lagi seronok tengok duit berkepuk-kepuk masuk. Hehe. Kadang-kadang rasa macam nak bukak bisnes kraf lah. Tapi tak tahu nak buat bisnes kraf yang mana satu. Tapi pastu rasa nak buat bisnes coklat pulak. Yang buat coklat pelbagai bentuk tu. Tapi rasa kraf lagi senang. Aduhai!! nak buat bisnes pun banyak tapi-tapi. Kat bawah nie merupakan contoh gambar bisnes yang terpilih. Hihihi. Harap-harap tak jadi angan-angan mat jenin je ataupun hangat-hangat tahi ayam.


kraftangan bakul daripada kertas


kraftangan keychain (yang jahit-jahit tu)


Coklat pelbagai bentuk


4 comments :

kiwi said...

update gk..hihi..business coklat tu cm comel je..hihi ..bwt good luck ^^

ayulunera said...

ayu pon ade plan nak tuka layout blog..tapi tunggu time yang seswai kot..mesti amik mase lame punye...ehee.....
ayu pon terpikir nak wat bisnes....macam nak jual shawl, tapi ramai kat lua sane pon dah jual shawl....heeee.....

Fitrihadi said...

coklat tu nampak menarik.. boleh ar try bisnes cokat..

encHIx laNDax said...

yeah!biz adalah 90% daripada rezeki =)